Русија

Захарова: Честитам свима који су хтели да укину Русију, изгубили сте лузери

Они који су хтели да сузбију утицај Русије прво су ударили на Достојевског и укинули његове романе, међутим, на њиховим сервисима руска песма се пласира као једна од три најбоље, указује портпаролка руског Министарства спољних послова
Захарова: Честитам свима који су хтели да укину Русију, изгубили сте лузериGetty © Photo by Stefano Guidi

Покушаји да се сузбије Русија и култура "укидања" су попут покушаја да се попије море или помери пустиња, указује портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова.

"Честитам свима који су дошли на идеју да 'укину' Русију: `Изгубили сте, негосподо!`", написала је на Телеграму.

Укидање Русије почело је са Пушкином и Чајковским, а невоље су им долазиле са свих страна, пише Захарова.

Није им пошло за руком – према светској листи "Вирал 50" сервиса за стриминг музике "Спотифај", једна од најпопуларнијих светских хитова је песма "Мој медени" (Мой мармеладный) у извођењу Катје Лејл на музику Макса Фадејева, наводи Захарова.

"Композиција је у прве три нумере светске популарне музике", пише Захарова.

Звучи као шамар за оне који су хтели да сузбију Русију, додаје она.

"Куд пођосте на Фјодора Михаила Достојевског, кад, са свим вашим парама и ресурсима чак и у тренутним условима, међу најбоље се катапултирала руска песма", пита Захарова.

"Песма 'Мој медени' је на трећем месту у светском врху по динамици популарности, шестом у Немачкој, четвртом у Шведској, осмом у Француској, другом у Литванији, трећем у Норвешкој, четвртом у Холандији, трећем у Пољској, деветом у Турској , четвртом у Италији, шестом у Великој Британији, петом у Аустрији, трећем у Данској и у Белгији. Најсмешније је што је у Финској, која нам је затворила граничне прелазе, ова песма стигла... до првог места", прецизира Захарова.

Све је то тако јер је Макс Фадејев таленат чије ће се песме слушати, изводити и певати без обзира на било какве смернице, објашњава она.

"Сви који следећи пут буду планирали да нас сузбију пробаће нашу јага-јагу", упозорава Захарова. 

"Јага-јага" је назив албума руског музичара Макса Фадејева на којем се и налази чувена песма.

image