Русија

Захарова: Идеологија нацизма процветала уз подршку и благослов америчке владе (ВИДЕО)

Портпаролка руског Министарства спољних послова осврнула се на недавни скуп са нацистичким симболима испред Беле куће, поручивши да то није слобода говора, већ тотална изопаченост
Захарова: Идеологија нацизма процветала уз подршку и благослов америчке владе (ВИДЕО)© Blazquez Dominguez/Getty Images

Сједињене Државе примећују пораст антисемитског расположења у својој земљи, али у исто време дозвољавају присталицама нациста да марширају директно испред Беле куће, изјавила је портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова.

"Ужасан догађај одвио се у позадини резиденције америчких председника, праћен нацистичким симболима, скандирањем и поздравима екстремно десничарских група. Ко је организатор тог марша? Следбеници и саучесници кијевског режима. Десничар Роман Кашпур и активисткиња Наталија Шапоринскаја, која је иначе, директно повезана са америчком агенцијом УСАИД", написала је Захарова на Телеграму.

Према њенима речима, док се у Америци жале на пораст антисемитских осећања у последње време, на травњаку испред Беле куће скандирају своје нацистичке пароле представници једне структуре познате по најекстремнијем антисемитизму, јудеофобији и другим врстама расне нетрпељивости и мржње на националној основи.

"Нацисти су убијали све: Јевреје, Словене, Роме и припаднике других, са становишта Трећег Рајха, 'другоразредних' народа. Данас је ова идеологија процветала уз подршку и благослов власти Америке. То није слобода говора, већ њена тотална изопаченост", закључила је Захарова.

image