Русија

Медведев: Победа за САД би била очување Украјине на мапи, неважно у којим границама

САД данас схватају да ће Оружане снаге Русије наставити да ломе неонацисте у Украјини, поручује бивши руски председник
Медведев: Победа за САД би била очување Украјине на мапи, неважно у којим границамаwww.globallookpress.com © Yuri Gripas - Pool via CNP/Consolidated News Photos

Најновијим говором, амерички председник Џозеф Бајден је јасно ставио до знања да би за Америку победа било и очување Украјине на мапи света без обзира на границе, навео је заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев. 

"Тумачење Бајденових речи је незахвалан задатак: старац са јасним знацима прогресивне деменције. Према Бајдену, 'победа' сада значи да ће Украјина једноставно преживети и да неће нестати са мапе света. Границе и суверенитет нису битни. На пример, остаће у границама Лавова", написао је Медведев на Телеграму.

Он је указао и на Бајденове речи да Украјина "може да се брани (заштити) данас", као и да "одврати даљу агресију".

"Имајте на уму: само да се брани. И то само данас, не сутра. Нема никаквих контранапада, нити напретка. Није важно са каквим последицама. На пример, 'браните се унутар истих граница Лавова старим тенковима са малом количином друге опреме и наоружања'", додао је.

Медведев је оценио да САД данас схватају да ће Оружане снаге Русије наставити да ломе неонацисте у Украјини.

"Још једна ствар је важна: 'сами да обуздају непријатеља', а не уз помоћ савезника и њихових гаранција. Плус очигледно је разумевање да ће руска војска наставити да ломи неонацисте. То је неизбежно. Додајте блесав кикот деде збуњеног лица док је одговарао на питање о победи Украјине. Мислим да је после таквог 'успеха' Бандерин кловн, од фрустрације и немоћи, узео дрогу одмах у авиону", закључио је бивши руски председник.

image