Русија

Више од два милиона питања за руског председника: Директна линија са Путином уживо на РТ Балкан

Председник Русије одржаће данас традиционалну годишњу конференцију за новинаре
Више од два милиона питања за руског председника: Директна линија са Путином уживо на РТ Балканwww.globallookpress.com © Aleksey Nikolskyi/Kremlin Pool

Руски председник Владимир Путин одржаће данас "Директну линију" са грађанима и велику конференцију за новинаре са почетком у 10 часова, а пренос уживо, уз симултани превод на српски језик, можете пратити на РТ Балкан.

Претходних дана за Путина је стигло више од два милиона питања у кол-центар, специјално отворен за овај догађај.

Портпарол Кремља Дмитриј Песков вече уочи конференције рекао је да је руски председник и јуче и данас одржао састанак са руководством администрације с циљем да се што боље припреми.

"Председник је јуче остао до касно, а данас је одржао доста детаљне састанке са руководством администрације у погледу припрема за конференцију за новинаре и директну линију. Интересовале су га жалбе које су стигле и стижу од грађана. Доста је и оних,који једноставно зову само да би изразили подршку Путину без неког конкретног питања", казао је Песков.

Грађане Русије највише интересују одговори на питања која се тичу Специјалне војне операције, ситуације на међународном плану, али и медицине, образовања, комунална и питања која се тичу спорта.

Песков је навео да велика конференција за штампу и Директна линија са Путином немају унапред одређен и јасан тајминг.

У комбинованом формату, велика конференција за новинаре и "Директна линија" одржани су 2020. године, када је пандемија спречила да се организују одвојено. Тада је догађај трајао скоро 4 сата и 30 минута, а Путин је тада одговорио на више од 50 питања новинара и грађана.

Ове године у сали ће бити присутни представници федералних и регионалних руских медија, као и страни новинари акредитовани у Руској Федерацији. 

Модератор дискусије биће портпарол Кремља Дмитриј Песков, водитељка "Првог канала" Екатерина Березовскаја и новинар канала "Русија 1" Павел Зарубин. Смењиваће се питања грађана и новинара.

Стотињак новинара чека у реду да уђу у салу, преноси телеграм канал "Звезда њуз".

image