Русија

Кремљ: Путинова велика конференција за медије и директна линија биће 14. децембра

Песков је говорио о распореду и плановима руског председника, о састанку министара ОЕБС у Северној Македонији, о програму сарадње који су потписали НАТО и Украјина и о програму сарадње Јерменије и Велике Британије
Кремљ: Путинова велика конференција за медије и директна линија биће 14. децембраwww.globallookpress.com © Kremlin Pool/Global Look Press

Руски председник Владимир Путин одржаће 14. децембра директну линију и годишњу велику конференцију за новинаре, каже портпарол Кремља Дмитриј Песков.

Председник ће тог дана сумирати резултате године, телевизијски канали ће вршити уживо пренос програма, додао је.

Ове године ће се директна линија, познатија као "Разговор са Владимиром Путином" када народ телефоном поставља питања председнику, бити одржана заједно са великом годишњом конференцијом за медије коју председник традиционално одржава крајем године.

Регионални и федерални руски новинари, као и запослени у страним медијима акредитованим у Русији ће бити позвани на председникову велику годишњу конференцију за новинаре.

Лавров вредно и радно на састанку министара ОЕБС

Прокоментарисао је кратко данашње заседање министара ОЕБС-а у Северној Македонији и рекао да руског министра спољних послова Сергеја Лаврова очекује густ распоред и пуно посла. 

"Одлука бугарских власти да не дозволе лет авиона са портпаролком Министарства спољних послова Русије Маријом Захаровом изнад њихове територије је глупа и апсурдна", додао је Песков.

Став бугарских власти ничим није објашњен и поткрепљен, не уклапа се ни у какве оквире, објашњава Песков и позива их да трезвено доносе одлуке.

Коментаришући програм сарадње који су потписали НАТО и Украјина, Песков каже да је то оно што смета Русији, и да су акције Алијансе провокативне.

Међутим, говорећи о потписаном програму сарадње Јеревана и Лондона, Песков истиче да је Јерменија суверена земља и слободна да самостално доноси одлуке, а да ће Русија са њом наставити сабвезничке односе.

image