Русија

Одбијен напад дроном надомак Москве

У осујећеном нападу није било жртава или штете
Одбијен напад дроном надомак Москвеwww.globallookpress.com © Bulkin Sergey

Руске снаге противваздушне одбране зауставиле су покушај напада украјинским дроном на Москву, објавио је градоначелник руске престонице Сергеј Собјанин на Телеграму, а потом се огласило и Министарство одбране Руске Федерације.

"Деветнаестог децембра у 12:35 по московском времену заустављен је покушај кијевског режима да изврши терористички напад беспилотном летелицом с фиксним крилима на објекте на територији Руске Федерације. Украјинску беспилотну летелицу уништио је систем ПВО који дежура над територијом Одинцовског округа Московске области", саопштило је руско министарство.

Према Собјаниновим речима, на месту где је дрон пао нема жртава, нити је причињена штета.

Аеродром Внуково, који се налази источно од Москве, увео је привремени прекид ваздушног саобраћаја због "разлога који су ван њихове контроле", а ограничења су на снази и на аеродрому у Калуги.

Оружане снаге Украјине покренуле су серију неуспешних напада дроновима широм руских регија – три дрона су оборена изнад Брјанске области, а још један изнад Калушке области.

Украјинска војска редовно покушава да нападне граничне и централне регионе Русије, као и Крим користећи беспилотне летелице. Пресрећу их руски системи противваздушне одбране.

image