Русија

Путин не заборавља најмлађе: Новчана помоћ за децу повређену у сукобу

Једнократну уплату од 100.000 рубаља (1.000 евра) добиће сва повређена деца млађа од 18 година са сталним боравком на територији Русије
Путин не заборавља најмлађе: Новчана помоћ за децу повређену у сукобу© Kremlin Pool/Global Look Press

Породицама са децом која су страдала од украјинске агресије биће обезбеђена финансијска подршка, одговарајући указ потписао је Владимир Путин.

"Једнократна уплата од 100 хиљада рубаља (1.000 евра) спроводиће се од 1. јануара 2024. године за свако дете млађе од 18 година које је рањено на територији ДНР, ЛНР, Херсонске, Запорошке области или на територији региона суседних области Специјалне војне операције", наводи се у документу.

Субвенције ће обезбедити влада, којој је Путин наложио да обезбеди "финансирање трошкова у вези са спровођењем једнократне исплате" и одобри процедуру за обезбеђивање средстава.

Додаје се да исплату може примити један од родитеља или законских заступника детета, или сам оштећени ако је навршио 18 година.

"Право на једнократну исплату има повређено дете, ако је држављанин Руске Федерације, сталним боравком на руској територији и ако је повређено након 18. фебруара 2022. године", наводи се.



image