Русија

Герасимов наградио ослободиоце Марјинке: Одликовања примили на првим линијама фронта

Начелник Генералштаба је истакнутим борцима директно на фронту уручио ордење "Мужества", медаље "За смелост" и "За храброст" као и Георгијевске крстове четвртог степена
Герасимов наградио ослободиоце Марјинке: Одликовања примили на првим линијама фронта© Tanjug/Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Начелник Генералштаба Оружаних снага Русије, први заменик министра одбране, генерал армије Валериј Герасимов уручио је државна признања војницима која су се истакла приликом ослобађања Марјинке у Доњецкој Народној Републици (ДНР), саопштило је руско Министарство одбране.

"Желим да људству 150. дивизије и 5. моторизоване бригаде уручим поштено заслужене награде за испуњење борбених задатака и ослобађање Марјинке. Честитам вам свима на овим наградама, желим вам даље војничке успехе, добро здравље и да се живи, здрави и неповређени вратите кућама", казао је начелник Генералштаба.

Герасимов је истакнутим борцима јединица Јужне групе трупа директно на фронту уручио ордење "Мужества", медаље "За смелост" и "За храброст" као и Георгијевске крстове четвртог степена.

Јуче је прве нагрде за овај подухват добило 45 војника Јужне групе трупа, по наређењу врховног команданта Владимира Путина.

Руски министар одбране је обавестио руског председника Владимира Путина да је овај град у ДНР за који су се месецима уназад водиле жестоке борбе коначно ослобођен.

Путин је поручио Шојгуу да пренесе честитке и речи захвалности војницима који су ослободили Марјинку, истичући херојство које су показали у борбама.

Тада је и наложио руском министру да предложи свакога за кога мисли да треба да буде одликован.

Заузимање Марјинке значи да ће се непријатељске трупе коначно повући из Доњецка, а сламање важног утврђења Оружаних снага Украјине отвара простор за руске војнике да наставе ослобађање ДНР, истакао је Путин.

image
VV inauguration
banner