Русија

Награђено 45 војника ослободиоца Марјинке: Ордење примили на првим линијама фронта

Храбри руски борци добили су ордење "Мужества", медаље "За смелост", "За спасавање страдалих" и "За храброст", као и Георгијевске крстове четвртог степена
Награђено 45 војника ослободиоца Марјинке: Ордење примили на првим линијама фронтаGetty © Dan Kitwood

У Доњецкој Народној Републици (ДНР), за ослобођење руског града Марјинка директно на фронту награђено је 45 војника, по наређењу врховног команданта Владимира Путина, саопштило је Министарство одбране Русије.

"За храброст, смелост и херојство које су показали током ослобађања града, награђују се војници јединица Јужних трупа", саопштило је Министарство.

Храбри руски војници добили су ордење "Мужества", медаље "За смелост", "За спасавање страдалих" и "За храброст", као и Георгијевске крстове четвртог степена.

На церемонији доделе признања награде је уручио заменик команданта Јужне групе трупа, генерал-потпуковник Владимир Жаров. Он је војницима честитао висока признања и захвалио им на храбрости, истрајности и професионалности.

Руски министар одбране је обавестио руског председника Владимира Путина да је овај град у ДНР за који су се месецима уназад водиле жестоке борбе коначно ослобођен.

Путин је поручио Шојгуу да пренесе честитке и речи захвалности војницима који су ослободили Марјинку, истичући херојство које су показали у борбама.

Тада је и наложио руском министру да предложи свакога за кога мисли да треба да буде одликован.

Заузимање Марјинке значи да ће се непријатељске трупе коначно повући из Доњецка, а сламање важног утврђења Оружаних снага Украјине отвара простор за руске војнике да наставе ослобађање ДНР, истакао је Путин.

image