Русија

Нови удар на Белгород: Спречен терористички напад, руска ПВО оборила 12 ракета (ВИДЕО)

Ситуација у Белгороду је и даље напета. Од јутрос су два пута гранатирали, навео је гувернер те области Вјачеслав Гладков
Нови удар на Белгород: Спречен терористички напад, руска ПВО оборила 12 ракета (ВИДЕО)© MOD Russia/via Globallookpress.com

Украјинске трупе јутрос су два пута гранатирале Белгород, саопштио је гувернер руске Белгородске области Вјачеслав Гладков, док је руско Министарство одбране навело да је противваздушна одбрана оборила 12 пројектила.

"Ситуација у Белгороду је и даље напета. Од јутрос су била два гранатирања. ПВО је успешно одрадила посао", написао је Гладков на Телеграму.

Пре тога је упозорио на опасност од пројектила и позвао становнике да се не приближавају прозорима.

Претходно је Гладков навео да је у том граду у близини границе са Украјином покренут аларм за упозорење на ракете.

Он је додао и да се на мети украјинских снага нашло и село Солоти у Белгородској области, али да нико није повређен.

Гладков је додао да је украјинска војска у протекла 24 сата испалила најмање 54 гранате на шест округа Белгородске области.

"У граду Белгороду, од последица гранатирања из ракетног бацача Вилха, једна особа је погинула. Разна разарања забележена су у 64 приватна домаћинства, у седам станова, шест стамбених зграда, седам комуналних зграда, једној гаражи и 44 возила", навео је.

У јучерашњем гранатирању Белгорода на украјинској територији једна особа је погинула, а 11 их је рањено, док је у гранатирању 30. децембра страдало 25 особа, међу којима је петоро деце, док је више стотина људи рањено.

Портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова саопштила је да је Русија тражила седницу Савета безбедности Уједињених нација због украјинског терористичког напада на Белгород.

image