Русија

Захарова: Састанак у Давосу након убијања недужних у Белгороду је лицемерје режима Зеленског

Портпаролка је такође нагласила да су партнери Москве у Азији, Африци и Латинској Америци свесни реалног стања ствари и неће дозволити да буду увучени у антируске иницијативе
Захарова: Састанак у Давосу након убијања недужних у Белгороду је лицемерје режима Зеленскогwww.globallookpress.com © Maksim Konstantinov/Global Look Press

Припрема за састанак у Давосу ради разматрања мирног решавања ситуације у Украјини након бомбардовања Белгорода и Доњецка је лицемерје режима украјинског председник Владимира Зеленског, изјавила је портпаролка руског Министарства иностраних послова Марија Захарова.

"Лицемерје режима Зеленског јасно се огледа у томе што, припремајући сусрет у Давосу у циљу разматрања перспектива мирног решавања сукоба, он хладнокрвно бомбардује касетном муницијом цивилне објекте у Белгороду, Доњецку и другим руским градовима, циљано убијајући недужне грађане", истакла је Захарова.

Портпаролка је такође нагласила да су партнери Москве у Азији, Африци и Латинској Америци свесни реалног стања ствари и неће дозволити да буду увучени у антируске иницијативе.

Стални представник Швајцарске у Уједињеним нацијама Паскал Кристин Берисвил најавила је да ће се 14. јануара у Давосу одржати дискусија о "украјинској формули мира".

Руски погранични град Белгород је неколико дана на мети украјинских снага.

Испаљен је велики број ракета, а у најжешћем нападу 30.12.2023, погинуло је 24. људи а преко 100 је рањено. Руска страна саопштила је да се ради о терористичком нападу.

image