Русија

Русија разматра усвајање закона о заплени имовине онима који дискредитују војску

Свако ко покуша да уништи Русију, изда је – мора да добије заслужену казну и да компензује штету коју је нанео држави, истакао је председник Државне думе Вјачеслав Володин
Русија разматра усвајање закона о заплени имовине онима који дискредитују војскуwww.globallookpress.com © Konstantin Kokoshkin

Руски парламент ће разматрати нацрт закона који ће дозвољавати конфисковање новца, вредности и остале имовине од особа за које се сматра да "намерно шире дезинформације" о војним акцијама Москве, рекао је председник Државне думе Вјачеслав Володин.

Он је навео на Телеграму да ће се мере односити на оне који јавно подстичу на "екстремистичке активности", или позивају на увођење санкција против Русије, као и на оне који "дискредитују" руску војску, што је кривично дело по новом закону Москве, уведеном након што је Москва послала своје трупе у Украјину у фебруару 2022. године, пренео је АП.

"Свако ко покуша да уништи Русију, изда је – мора да добије заслужену казну и да компензује штету коју је нанео држави, по цену свог власништва. Према истом закону, они који би се прогласили кривим да дискредитују војску, суочили би се са одузимањем војних титула", истакао је Володин.

Он је открио да ће нацрт закона бити представљен Думи у понедељак.

image