Русија

Русија истражује пад Ми-8: Олупине нађене у језеру, посада нестала

Хеликоптер припада руском Министарству за ванредне ситуације, у њему су се налазила три члана посаде која су имала велико искуство када су у питању летење и учешће у спасилачким мисијама
Русија истражује пад Ми-8: Олупине нађене у језеру, посада несталаwww.globallookpress.com © MOD Russia

Истражни комитет Руске Федерације покренуо је кривични поступак након пада хеликоптера Ми-8 у Карелији током тренажног лета изнад Оњешког језера, наводи се у саопштењу Комитета.

Случај је отворен због кршења правила безбедности саобраћаја и рада ваздушног саобраћаја које је могло да изазове пад хеликоптера, рекао је представник службе за ванредне околности.

Ми-8, који припада Северозападном центру за спасавање ваздухопловства руског Министарства за ванредне ситуације (МЧС), нестао је са радара у недељу током тренажног лета.

У хеликоптеру су се налазила три члана посаде који у свом искуству имају хиљаде сати летења и, као запослени у МЧС-у, често су били укључени у спасилачке мисије, трагали и спасавали људе у шумама и из подручја прекривених водом, гасили пожаре.

Олупина летелице је пронађена 11 километара од обале Оњешког језера, а дубина воде на том месту се креће се од 40 до 50 метара.

Министарство за ванредне ситуације формирало је оперативни штаб и комисију за истрагу катастрофе. У рад је укључено више од 140 људи. Истражитељи врше увиђај на месту несреће.

image