Ракета "издељије 305" представљена у Ријаду

Из "Ростеха" су саопштили да домет, прецизност и поузданост њихове ракете у потпуности задовољавају потребе досадашњих корисника, али и да је у току рад на увећању убојитости овог наоружања

Лака вишенаменска вођена ракета, позната по акрониму ЛМУР (легкая многоцелевая управляемая ракета) и ознаци "издељије 305" представљена је ове године на Светском одбрамбеном форуму у Саудијској Арабији, у склопу павиљона компаније "Високопрецизни комплекси", подружнице "Ростеха".

Ракета је намењена за уништавање широког спектра стационираних и циљева у покрету, укључујући оклопна возила, ватрене положаје, објекте, системе ПВО и артиљеријска оруђа, дању и ноћу у свим временским условима.

Углавном се лансира са хеликоптера Ми-28НМ и Ка-52М, а постоје и две специјалне модификације Ми-8 са којих је могуће употребити ЛМУР. Из "Ростеха" су саопштили да домет, прецизност и поузданост њихове ракете у потпуности задовољавају потребе досадашњих корисника, али и да је у току рад на увећању убојитости овог наоружања.

"Прецизност је одлична. Штавише, не зависи од домета на ком се циљ налази. Ракета је једноставна за употребу, све што пилот треба да уради јесте да је усмери ка одабраном циљу током крајње фазе лета", нагласили су из компаније "Ростех".