Русија

Шојгу наградио војнике: Пред нама још много посла, само напред до победе

"Ви се борите достојанствено и због тога су вам додељена државна признања. Само напред, само до победе", поручио је руски министар одбране
Шојгу наградио војнике: Пред нама још много посла, само напред до победеGetty © Oleg Nikishin

Руска војска има још много посла до победе, изјавио је руски министар одбране Сергеј Шојгу приликом посете штаба Заједничке групе снага, саопштило је руско Министарство одбране.

Он је уручио државне награде војним онима који су се истакли испуњавајући борбене задатке у седишту Заједничке групе. Свечаности је присуствовао и начелник Генералштаба Оружаних снага Руске Федерације генерал армије Валериј Герасимов.

"Драги пријатељи, колеге, искрено вам честитам на одликовањима. Сигуран сам да ово нису ваше последње награде. Пред нама је много посла. Ви се борите достојанствено и због тога су вам додељена државна признања. Држава је како следује оценила ваш труд и војнички рад. Само напред, само до победе", поручио је Шојгу војницима.

Војници су награђени за пожртвованост и херојство, добили су ордење и медаље за храброст јер су, како је министар указао, узорно извршавали задатке током Специјалне војне операције.

Шојгу и Герасимов су након церемоније честитали војним лицима који учествују у СВО Дан бранилаца отаџбине и пожелели им добро здравље, јак дух и нове победе у славу отаџбине.

image