Русија

Путин наградио јединице Ваздушно-космичких снага: Постигли прекретницу на фронту (ВИДЕО)

Главни центар за борбену обуку и преобуку одликован орденом Суворова, бригада авијације армије добила је орден Жукова а хеликоптерски пук одликован је орденом Кутузова

Председник Русије Владимир Путин уручио државна признања војним јединицама Ваздушно-космичких снага на војном аеродрому "Чкаловски" у Московској области, саопштио је Кремљ.

По доласку на аеродром Путина је дочекао министар одбране Сергеј Шојгу, који је изложио кратак извештај о формирању трупа, а догађају је присуствовао и главнокомандујући Ваздушно-космичких снага Русије Виктор Афзалов.

Путин је борце који су показали храброст у зони Специјалне војне операције поздравио са "Здраво, другови!" и честитао војним јединицама државне награде.

"Својим несебичним војним радом доказали сте своју оданост заклетви и најбољим традицијама руске војске. Ове традиције су вековима формирали наши велики команданти, војници и официри, одани синови и кћери отаџбине. Поносни смо на њихова достигнућа и победе, а њихова имена ће увек бити симбол храбрости и безграничног поштовања са којим се народ Русије односи према својој војсци", поручио је Путин.

Том приликом је Главни центар за борбену обуку и преобуку одликован орденом Суворова.

Ова награда се додељује за успешна дејства против непријатељских снага на копну и у ваздуху, за извршавање борбених задатака у условима кад је непријатељ надмоћнији у броју трупа, наоружања или опреме, као и за постизање војних успеха уз очување борбене ефикасности војних јединица.

Бригада авијације армије добила је орден Жукова који се додељује за подвиге и заслуге у биткама за одбрану Отаџбине, у операцијама одржавања или обнављања међународног мира и у противтерористичким операцијама, као и за храброст и пожртвованост.

Хеликоптерски пук одликован је орденом Кутузова, којим се награђују војне формације и јединице за војне операције којим су постигнути задати циљеви и задаци.

Путин је команди Ваздушно-космичких снага поклонио икону Исуса Христа чувену као "Спас Нерукотворени". "Нека ова икона и даље чува и штити наше војнике, јача их у служби, у праведној борби за праведну ствар – за наш народ, за нашу Русију", поручио је Путин.

image
VV inauguration
banner