Русија

Уништен још један НАСАМС

Појавиле су се информације да су руске снаге за уништавање НАСАМС-а користиле тактичку балистичку ракету 9М723 мобилног ракетног комплекса "искандер-м" домета до 415 километара

Руска војска у зони СВО уништила је још један лансер система ПВО средњег домета НАСАМС украјинске војске, саопштило је Министарство одбране РФ.

"Погођен је лансер система ПВО НАСАМС норвешке производње, као и људство и војна опрема Оружаних снага Украјине у 107 рејона", наводи се у саопштењу.

Убрзо се појавио и снимак на коме се може видети тренутак удара, експлозија и секундарне детонације муниције норвешког система, што потврђује да је реч о правом наоружању, а не о мамцу.

Такође, појавиле су се информације да су руске снаге за уништавање НАСАМС-а користиле тактичку балистичку ракету 9М723 мобилног ракетног комплекса "искандер-м" домета до 415 км.

НАСАМС је погођен у Запорошкој области у селу Малишевка, северозападно од града Запорожја, на више од 50 километара удаљености од прве линије фронта.

Претпоставља се да је норвешки систем ПВО ту био распоређен како би чувао ваздушни простор изнад аеродрома Широкоје, ког су повремено користили пилоти украјинских хеликоптера Ми-24 за поправку након дејства у области Токмака, и део пута Н-08 ког су украјинске снаге користиле за снабдевање.

image