Русија

Шојгу наредио: Унапредите "искандере" и "кинжале" у складу са потребама СВО

Руски министар одбране је проверио производњу ракетних система у Московској области и поручио да се ради брже

Руски министар одбране, генерал армије Сергеј Шојгу поручио је да се изврше измене ракета "искандер" и "кинжал", преносивих противваздушних ракетних система и система за борбу против дронова и то на основу искуства стеченог у Специјалној војној операцији.

Руски министар је посетио корпорацију "Конструкторски биро машинства" у Московској области и проверио производњу ракетних система, саопштило је руско Министарство одбране.

Шојгу је током састанка са руководством корпорације дао задатак да што пре прилагоде и побољшају ракетне системе које производе у складу са потребама војске која их користи на фронту.

Руском министру су приказани и узорци противтенковског ракетног система "хризантема-С" са модернизованим противтенковским вођеним ракетама "хризантема-М", борбено возило "гибка-С", комплекс активне заштите "арена-м" и други производи.

"Поменути комплекс активне заштите, дизајниран за заштиту од непријатељског противтенковског оружја је тренутно на тестирању. Радимо и на унапређењу комплекса за заштиту од дронова", рекли су руском министру током посете.

"Морамо да радимо брже", поручио је Сергеј Шојгу.

Генерални директор корпорације Сергеј Питиков известио је министра да се "ради на проширењу производних капацитета фабрике и да је неколико пута повећана производња у различитим областима".

Високопрецизно оружје произведено у овој корпорацији омогућава гађање непријатељских циљева на великим удаљеностима и са великом прецизношћу, наводи се у саопштењу руског Министарства одбране.

image