Русија

Још један "неуништиви тенк" пао на испиту: Уништен други "абрамс" украјинске војске

Тенк је најпре онеспособљен и имобилисан поготком из ручног ракетног бацача у пределу гусенице, а потом су га докрајчили јуришници из састава 30. моторизоване бригаде из Самаре
Још један "неуништиви тенк" пао на испиту: Уништен други "абрамс" украјинске војскеGetty © Artur Widak/NurPhoto

Руска војска уништила је још један амерички тенк "абрамс" у Украјини, објавио је телеграм канал "Соловјев", а према прелиминарним подацима други "абрамс" уништен је у селу Бердичи, на Авдејевском правцу.

Како се наводи у опису објаве поменутог канала, тенк су најпре онеспособили јуришници из састава 30. моторизоване бригаде из Самаре употребом ручног ракетног бацача, а потом су га докрајчили оператери дронова. Отворена вратанаца на тенку указују на то да се посада извукла након онеспособљавања.

Убрзо се појавила и слика бољег квалитета, на којој се јасно види да се ради о америчком тенку, као и видео-снимак на коме се може видети да је "абрамс" докрајчен уз помоћ два ФПВ дрона "упир" ("вампир" у преводу са руског језика), којима је управљао оператер са позивним знаком "Бик" из борбене групе "Одважни".

Поред тога, на руским телеграм каналима појавили су се и снимци уништавања другог инжењерског возила у околини села Бердичи - М1150 "асолт бричер", базираног на "абрамсу". Прво овакво возило уништено је 23. фебруара, такође на Авдејевском правцу.

image