Русија

Уништен први "абрамс": Горе боље и од "леопарда" (ВИДЕО)

Како се наводи, тенк су најпре онеспособили употребом ФПВ дрона-камиказе, а потом и уништили ручним ракетним бацачем припадници 15. моторизоване бригаде

Руска војска је уништила први "абрамс" украјинских снага у зони СВО, а убрзо се појавио и снимак америчког тенка у пламену.

Како се наводи, тенк су најпре онеспособили употребом ФПВ дрона-камиказе, а потом и уништили ручним ракетним бацачем припадници 15. моторизоване бригаде.

Тенк је уништен на Авдејевском правцу, а снимак је објавио Телеграм канал "Соловјев".

"Наша војска је саопштила да је уништен први 'абрамс' у подручју Авдејевке. Можда је то возило које су Оружане снаге Украјине приказале у пропагандном видеу, уочи ослобођења Авдејевке. У то време возило су чували и није слато на линију раздвајања", саопштио је саветник шефа ДНР Јан Гагин.

Такође, на појединим Телеграм каналима специјализованим за војне теме и Специјалну војну операцију појавила се фотографија на којој се може видети да је заиста реч о "абрамсу" и то из перспективе руског оператера једног од дронова.

Додатне модификације и уградња динамичке заштите нису спасили амерички тенк "абрамс" од уништења, изјавио је гувернер Херсонске области Владимир Салдо.

"Након што су 'стратези' Пентагона гледали како горе 'леопарди' на Запорошком фронту, вратили су на модификацију свих 30 тенкова испоручених кијевском режиму. Поставили су активну динамичку заштиту и послали их назад. Међутим, то није помогло. 'Абрамс' су открили оператери извиђачког дрона, након чега су га уништили. Како се испоставило, горе боље и од 'леопарда'. Тупо америчко гвожђе је уништено због снаге и борбену вештину руских војника", написао је Салдо на свом Телеграм каналу.

Подсећања ради, саветник шефа руске Доњецке Народне Републике (ДНР), Игор Кимаковски, рекао је интервјуу за ТАСС у недељу 25. фебруара да су амерички тенкови запажени северозападно од града Авдејевке који су недавно ослободиле руске трупе.

image