Русија

Путин честитао Рускињама Дан жена: Потребе породице апсолутни приоритет руских власти

Лидер РФ посебно се обратио женама у зони СВО које дају пример истрајности и уверења да су добро и истина на страни Русије

Честитајући свим Рускињама Дан жена, председник Руске Федерације Владимир Путин им је пожелео међусобно разумевање, успех и срећне тренутке.

"Драге жене, од срца вам честитам Међународни дан жена. Данас у сваком дому, у свакој породици најнежније, најтоплије жеље чују наше мајке, супруге, ћерке, баке, пријатељице", рекао је руски лидер у видео-честитки.

Потом се обратио се женама које се налазе у зони Специјалне војне операције и подржавају руске борце, напоменувши да оне представљају пример истрајности и уверења да су добро и истина на страни РФ.

"Посебно бих се обратио женама које се налазе у зони СВО, извршавају борбене задатке. И онима које су одвојене од својих породица, које чекају наше хероје, инспиришу их љубављу, радошћу и подршком, бригом о свим нашим војницима, помажући им на линији фронта, у болницама, у бројним добровољачким структурама", истакао је Путин у видео-честитки.

Додао је да оне стално доказују какву неодољиву моћ има женско срце, те да дају пример истрајности и уверења да су добро и истина на страни Русије.

Путин је рекао и да су потребе породице апсолутни приоритет руских власти, које ће учинити све да велике и младе породице, младе мајке, осете бригу и помоћ државе.

"Ова година у нашој земљи је посвећена породици. Смисао, суштина породице је, пре свега, наставак живота, наставак породице, историја сваке конкретне породице и целе наше земље. Породица је та која јача везу, континуитет генерација. Пажљив однос према жени, мајчинство је саставни део наше традиције", закључио је председник РФ.

image