Русија

МО Русије: За недељу дана оборено 769 беспилотних летелица

Међу уништеним циљевима било је непријатељских борбених авиона, дронова, вођених авио-бомби и ракетне муниције, саопштено је из Министарства одбране
МО Русије: За недељу дана оборено 769 беспилотних летелицаwww.globallookpress.com © Ministry of Defence of the Russi/Twitter.com

Министарство одбране Руске Федерације је у свом данашњем извештају о току Специјалне војне операције у Украјини, између осталог навело и податке о учинку ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране у протеклих недељу дана, тј. у периоду од 2. до 8. марта.

Међу уништеним циљевима било је непријатељских борбених авиона, дронова, вођених авио-бомби и ракетне муниције, саопштено је из Министарства одбране.

"Авијација и системи ПВО су током протекле недеље оборили: један вишенаменски борбени авион МиГ-29 украјинског ратног ваздухопловства, пет крстарећих ракета "сторм шедоу" британске производње, ракету земља-ваздух система "патриот" америчке производње, седам вођених авио-бомби "хамер" француске производње, 33 ракете вишецевног ракетног система ХИМАРС, као и 769 беспосадних ваздухоплова", наводи се у саопштењу.

image