Русија

Руске снаге поново спречиле продор Украјинаца у Курску и Белгородску област

Гувернер Курске области Роман Старовојт изјавио је да су диверзанти покушали да упадну на територију Русије у 11.45 по Московском времену и апеловао на становништво да буде на опрезу
Руске снаге поново спречиле продор Украјинаца у Курску и Белгородску областwww.globallookpress.com © Bulkin Sergey/news.ru

Припадници Росгвардије, Оружаних снага РФ и пограничних јединица ФСБ поново су спречили упад украјинских диверзаната и извиђача у Курску област, а тренутно се у пограничном појасу између две државе воде интензивне борбе, саопштила је Национална гарда Русије на свом Телеграм каналу.

"Јединице Националне гарде Русије учествују у одбијању напада непријатељских диверзантско-извиђачких група у близини села Теткино, у Курској области", наводи се у саопштењу.

Гувернер Курске области Роман Старовојт изјавио је да су диверзанти покушали да упадну на територију Русије у 11.45 часова по Московском времену и апеловао на становништво да буде на опрезу и пријави све сумњиве особе, напуштену опрему и беспилотне летелице специјалним службама.

Руско Министарство одбране саопштило је да су Оружане снаге Русије спречиле покушај украјинских снага да продру на територију Белгородсеке области у село Сподарјушино, уништивши 195 непријатељских војника и пет тенкова.

Уништена су и четири оклопна возила, три возила за разминирање УР-77 и три инжињеријска возила за уклањање препрека, наводи се у саопштењу министарства.

Украјински војници већ неколико дана покушавају да изврше упад на територију Русије ради спровођења диверзантских активности, због неуспеха и потешкоћа са којима се украјинска војска суочава на фронту.

Тако је само током 11. и 12. марта након низа неуспешних напада непријатеља, Министарство одбране РФ саопштило да су украјинске снаге у овим операцијама изгубиле 234 војника, седам тенкова, три БВП "бредли" и два оклопна транспортера.

image
Парада победе у Москви уживо на РТ Балкан
banner