Русија

Русија: Спречен упад украјинских диверзаната у Курску област (ВИДЕО)

Дошло је и до пуцњаве, а продор је заустављен, саопштио је гувернер Роман Старовојт
Русија: Спречен упад украјинских диверзаната у Курску област (ВИДЕО)www.globallookpress.com © Bulkin Sergey/news.ru

Руски системи противваздушне одбране пресрели су 11 украјинских дронова изнад Курске области и одбили покушај кијевских снага да пробију границу, објавио је гувернер Курска Роман Старовојт.

"Гранатирано је насеље Теткино, округ Глушковски. Диверзантско-извиђачка група покушала је да продре на нашу територију. Дошло је и до пуцњаве, а пробој је заустављен", навео је Старовојт на Телеграму.

Он је напоменуо да опасност од ракетних напада на Курск и даље постоји, пошто кијевске трупе и даље гранатирају село Теткино, које се налази само два километра од руско-украјинске границе.

Гувернер је захвалио пограничном одељењу ФСБ-а и Министарству одбране "за заштиту региона и мира".

Наиме, Глушковски округ је један од шест пограничних округа Курске области, који је редовно изложен гранатирању из Украјине. 

У тој области тренутно је на снази жути аларм од терористичке претње.

Украјинска војска је синоћ покушала да изврши масиван напад на циљеве на руској територији. Према подацима Министарства одбране, дежурни системи ПВО пресрели су и уништили 25 украјинских дронова: 11 изнад Курске области, седам изнад Белгородске области, по два изнад Московске и Орљске области и по један изнад Брјанска и Туле.

image