Русија

Путин и Лукашенко разговарали телефоном: Тема билатерални односи и ситуација у региону

Њихов претходни телефонски разговор обављен је 2. марта након парламентарних и локалних избора у Белорусији
Путин и Лукашенко разговарали телефоном: Тема билатерални односи и ситуација у регионуwww.globallookpress.com © Alexei Druzhinin/Kremlin Pool

Руски председник Владимир Путин разговарао је данас телефоном са белоруским колегом Александром Лукашенком о актуелним питањима билатералних односа и ситуацији у региону, преноси белоруска агенција Белта.

"Владимир Путин је разговарао је телефоном са председником Белорусије Александром Лукашенком. Председници су разговарали о актуелним питањима билатералних односа и ситуацији у региону", наводи агенција.

Претходно је портпарол Кремља Дмитриј Песков известио је о телефонском разговору Путина и Лукашенка, али није навео детаље разговора.

Њихов претходни телефонски разговор обављен је 2. марта након парламентарних и локалних избора у Белорусији.

Kако је саопштила прес-служба Kремља, двојица лидера разговарали су о актуелним питањима билатералних односа, сарадње и стратешког партнерства две земље.

Међу темама су била питања сарадње у оквиру Евроазијске економске уније (ЕАЕУ) и Организације уговора о колективној безбедности (ОДKБ), као и међународне теме и ситуација у региону.

image
VV inauguration
banner