Русија

МСП Русије уручило демарш саветнику британске амбасаде: Лондон ометао изборе у новим регионима

Мешање Велике Британије у изборни процес Руске Федерације је неприхватљиво, поручује данас Москва
МСП Русије уручило демарш саветнику британске амбасаде: Лондон ометао изборе у новим регионимаwww.globallookpress.com © Bulkin Sergey

Објаве британских дипломатских представништава током последњих председничких избора су недопустиве и Москва на њих гледа као на покушај мешања у унутрашње послове Руске Федерације, саопштило је данас руско Министарство спољних послова, додајући да је из тог разлога једном од саветника британске амбасаде (Т. Доду) у Москви уручен демарш.

Том приликом, руска страна је британском дипломати указала на непримерене објаве и препоручила да би Лондон уместо мешања у руску политику требало да обрати на пажњу на ситуацију у својој земљи, у којој је очигледна криза власти.

Москва истиче да су акције Лондона биле усмерене на ометање изборног процеса у новим руским регионима, и додаје да су спорне објаве биле израђене у виду плаката, преносе "РИА Новости". 

"Посебно је истакнуто да су избори за председника Руске Федерације, упркос агресивним покушајима дискредитације од стране Запада, јасно показали невиђено јединство народа Русије који подржава актуелног шефа државе и политику коју он води", закључује Министарство спољних послова Русије.

image