Русија

Државна дума поручила НАТО-у: Ко са мачем дође, од мача ће и погинути

Раније је шеф Војног комитета НАТО-а адмирал Роб Бауер у интервјуу за лист украјинског Министарства одбране "Армиинформ" најавио спремност Алијансе за сукоб са Русијом
Државна дума поручила НАТО-у: Ко са мачем дође, од мача ће и погинутиGetty © Photo by Nikita Shvetsov/Anadolu Agency/Getty Images

Посланик Државне думе из кримског региона, резервни генерал-мајор Леонид Ивлев, је поводом изјаве о спремности НАТО-а за сукоб са Русијом, позвао војну алијансу да се сети завета руског кнеза Александра Невског: "Ко нам дође са мачем, од мача ће и погинути."

Раније је шеф Војног комитета НАТО-а адмирал Роб Бауер у интервјуу за лист украјинског Министарства одбране "Армиинформ" најавио спремност Алијансе за сукоб са Русијом. 

Према Бауеровим речима, НАТО је почео да се припрема за потенцијални сукоб 2014. године, одмах након поновног уједињења Крима са Русијом.

"Запад је већ препознао да Русија производи скоро три пута више муниције него САД и Европа заједно. Зато запамтите и не заборавите тестамент руског кнеза Александра Невског немачким витезовима: 'Ко нам дође са мачем умреће од мача'", рекао је Ивлев за "РИА Новости".

Према његовим речима, у НАТО-у "ем нема ко да се бори са Русијом, ем немају чиме да се боре против ње".

"Знамо да се НАТО спремао за војни сукоб са Русијом и СССР-ом од свог формирања, од 1949. године. Наш нуклеарни ракетни штит их је, међутим, спречавао да праве глупости", закључио је посланик.

image
VV inauguration
banner