Русија

Дума наредила појачање безбедносних мера услед претње од тероризма

Москва интензивно ради на јачању безбедносних мера након недавног терористичког напада и услед постојања претње од избијања нових
Дума наредила појачање безбедносних мера услед претње од тероризмаwww.globallookpress.com © Cao Yang

Председник руске Думе Вјачеслав Володин наложио је на данашњој седници комитетима за културу и за безбедност да појачају безбедносне мере на културним догађајима и местима на којима се у исто време окупља велики број људи.

Циљ је, како је објаснио, да се обезбеди сигурност грађана, будући да је, као што су то јуче рекли из ФСБ-а, на снази опасност од нових терористичких напада. 

Руске безбедносне службе јуче су, такође, упозориле да је примећен велики број позива из Украјине који су упућени тинејџерима из Русије, којима се предлаже да,уз новчану накнаду, изводе терористичке нападе.

Подсетимо, након терористичког напада 22. марта у Москви, у којем је погинуло више од 130 људи, ФСБ је саопштио да се иза напада крију Кијев, Лондон и Вашингтон. Напад су извели радикални исламисти, обучавани на Блиском истоку, али се још не зна ко је тачно наручио терористичку акцију.

Москва је обећала да ће све умешане, без обзира на то ко су они, стићи руска освета.

image