Русија

Схватили да ће остати сами: Захарова објаснила зашто је Запад променио причу о терористичком нападу

Запад је променио став о терористичком нападу у Москви из страха да ће остати у мањини, каже Марија Захарова
Схватили да ће остати сами: Захарова објаснила зашто је Запад променио причу о терористичком нападу© Tanjug/AP Photo/Alexander Zemlianichenko

Представници Запада су схватили да ће остати на цедилу ако не промене свој став према терористичком нападу у "Крокус сити холу", па су дан раније масовно посетили Министарство спољних послова Русије, изјавила је портпаролка Министарства спољних послова Марија Захарова. 

"Дошли су јуче, укључујући и западњаке, у наше министарство и схватили су да је, упркос томе што се декларишу као доминантни, свет већ искорачио. И остаће потпуно сами ако не промене свој однос према овој монструозној трагедији", рекла је она за "Спутњик радио".

Она је такође оценила да изјаве Вашингтона које поричу умешаност Украјине у напад представљају доказ за себе.

"То што су Американци у прва 24 сата, док ни пожар још није био угашен, почели да вичу да није у питању Украјина, мислим да је то доказ. Не могу то другачије да квалификујем", нагласила је она.

У нападу терориста на концертну дворану "Крокус сити хол" у предграђу Москве, погинуло је 139 особа, док су 182 повређене.

Полиција је привела осумњичене, држављане Таџикистана и против њих је покренут  кривични поступак за терористички напад.

image