Русија

ФСБ спречио терористички напад: Нападачи из централноазијске државе (ВИДЕО)

На видео снимку који је доставила служба види се како је један од приведених дошао у продавницу да купи ексере за пуњење бомбе домаће радиности

ФСБ је зауставио активности тројице странаца који су планирали терористички напад на Ставропољској територији, саопштио је Центар за односе с јавношћу агенције.

"Федерална служба безбедности сузбила је терористичке активности тројице држављана једне централноазијске државе који су планирали да изврше терористички напад експлозивом у гужви на територији Ставропоља", наводи се у саопштењу.

На видео снимку који је доставила служба види се како је један од приведених дошао у продавницу да купи ексере за пуњење бомбе домаће радиности.

"Треба вам читав килограм?", упитала је продавачица, на шта је купац дао потврдан одговор.

Затим се следе снимци хапшења криминалаца и заплењених делова експлозивне направе.

Напомиње се да су током истражних радњи на месту пребивалишта осумњичених у Ставропољском крају откривене и заплењене компоненте импровизованог експлозивног уређаја, хемијске супстанце и деструктивни елементи.

Истражни департман регионалног одељења ФСБ отворио је кривични поступак по тачкама "припрема за злочин и покушај злочина" и "терористички чин".

image