Русија

Шојгу проверио предузећа одбрамбене индустрије на Алтају: Производња порасла 3,5 пута (ВИДЕО)

У предузећима је у току обимна реконструкција, тако да се одлука председника Руске Федерације, која је донета у јулу прошле године, спроводи, рекао је руски министар одбране
Шојгу проверио предузећа одбрамбене индустрије на Алтају: Производња порасла 3,5 пута (ВИДЕО)© Russian Defence Ministry/Anadolu Agency

Министар одбране Руске Федерације Сергеј Шојгу проверио је напредак реализацијe државног одбрамбеног налога предузећа војно-индустријског комплекса на Алтају, саопштило је руско Министарство одбране.

Напомиње се да је Шојгу извршио инспекцију производњу компоненти за оружје и муницију у војно-индустријском предузећу за авијацијску и противваздушну муницију, муницију за вишецевне ракетне системе, као и муницију за бацаче граната и патроне.

"У предузећима су, у оквиру спровођења одлуке председника Руске Федерације, почели радови на техничком преопремању производних линија у скоро свим областима производње наоружања и муниције. То се односи и на војну опрему и на све потребне компоненте за опремање муниције. И за ракетну и топовску артиљерију, и за авијацијску муницију", нагласио је министар одбране Русије.

Шојгу је истакао да је у предузећима у току обимна реконструкција, као и да се спроводи одлука председника Руске Федерације, која је донета у јулу прошле године.

"Средства су додељена у потпуности и не постављају се питања у вези са финансирањем. Предузећа су набавила опрему која је неопходна за техничко преопремање. За све објекте је набављен грађевински материјал. Једина ствар која нас спречава да задатке, који се налазе пред нама извршимо на време и плански, су питања у вези са пројектовањем", нагласио је.

Министар одбране Руске Федерације затражио је да се што пре реше питања у вези са кашњењем у изради пројектне документације и да одговарају организације одговорне за одуговлачење изградње нових објеката.

"Генерално, предузећа испуњавају, а у појединим областима чак и премашују програм за 2024. годину. Главно је да можемо да наставимо да испуњавамо државни одбрамбени налог довољним темпом и обимом у 4. кварталу 2024. и наредним годинама", нагласио је Шојгу.

Шеф фабрике известио је Шојгуа да је од 2022. производња фабрике порасла 3,5 пута, док се производна база активно развија, отварају се нове локације и граде додатни производни капацитети.

"Прошле године постављено је око 300 нових машина и опреме на различитим производним локацијама. У протекле две године број запослених се удвостручио, за више од 1.600 људи. Истовремено, ниво плата за раднике у фабрици порастао је за 30 одсто и премашује просечни ниво плата на територији Алтаја", саопштено је.

У фабрици су истакли да је од 2023. године обим производње повећан три пута и да је то постигнуто кроз текуће пројекте модернизације производних линија савременом високотехнолошком опремом, као и проширење производних капацитета.

Руководилац је нагласио да је фабрика започела велику изградњу новог комплекса производних и складишних објеката.

О резултатима рада, министар одбране Руске Федерације одржао је радни састанак уз учешће руководства Министарства одбране и Министарства индустрије и трговине Русије, представника надлежних органа војне управе и генералних директора предузећа.

image
VV inauguration
banner