Русија

У ДНР откривено минирано складиште оружја: Пронађене јуришне пушке и већи број ручних бацача

Руски обавештајци објавили су и снимак на коме један од деминера показује да је оружје било сакривено у приватној кући, у којој су постављене мине
У ДНР откривено минирано складиште оружја: Пронађене јуришне пушке и већи број ручних бацачаGetty © Thierry Monasse

Минирано складиште са страним наоружањем које су током повлачења припремиле украјинске трупе откривено је данас у Доњецкој Народној Републици, саопштила је управа Федералне службе безбедности (ФСБ) за ДНР.

"Као резултат заједничких активности управе ФСБ за ДНР и контраобавештајних војних служби Јужног војног округа, минирано складиште које су украјинске трупе припремиле током свог повлачења откривено је у Јасиноватском рејону ДНР, на Авдејевском правцу", наводи се у саопштењу.

У складишту се налазило девет јуришних пушака АК-74, неколико јуришних пушака АК-12 и више противоклопних ракетних бацача – један израелски РГВ-90, два британска АСМ Л1А1, два америчка М136А1 и четири РСВ М4740 шведске производње.

Руски обавештајци објавили су и снимак на коме један од деминера показује да је оружје било сакривено у приватној кући, у којој су постављене мине. Због присуства минско-експлозивних средстава у складишту, специјалисти ФСБ одлучили су да униште сво наоружање на лицу места, контролисаном експлозијом.

image