Русија

Белгород и даље на мети кијевског режима: Руска ПВО оборила 10 ракета испаљених из "вампира"

Гувернер Вјачеслав Гладков навео је да је у Белгороду, након напада Оружаних снага Украјине, констатована штета на 12 стамбених зграда, као и да су разбијени прозори на дечјој клиници
Белгород и даље на мети кијевског режима: Руска ПВО оборила 10 ракета испаљених из "вампира"www.globallookpress.com © Stringer/NEWS.ru

Руски системи противваздушне одбране оборили су јутрос 10 украјинских ракета испаљених из система РМ-70 "вампир" изнад Белгородске области, саопштило је Министарство одбране Русије.

"Рано јутрос 6. априла заустављен је покушај кијевског режима да изврши терористички напад на објекте на територији Руске Федерације вишецевним ракетним системом РМ-70", наводи се у саопштењу.

Гувернер Вјачеслав Гладков рекао је да је у Белгороду, након напада Оружаних снага Украјине, констатована штета на 12 стамбених зграда, као и да су разбијени прозори на дечјој клиници.

Ваздушна опасност у Белгороду и Белгородској области, која је трајала сат, укинута је, саопштило је на Телеграму регионално одељење Министарства за ванредне ситуације.

За сада нема извештаја о евентуалним жртвама.

Оружане снаге Украјине редовно гранатирају Белгородску област.

Од 11. априла 2022. године успостављен је висок (жути) ниво опасности од тероризма широм Белгородске области, због заоштравања ситуације на руско-украјинској граници и појачане активности украјинске војске у пограничним областима.

image
VV inauguration
banner