Русија

Нови напад на Белгород: Погинула једна, рањено 11 особа

У најтежем стању је жена са раном од гелера на грудима, лекари чине све што је у њиховој моћи да јој спасу живот, рекао је гувернер Белгородске области
Нови напад на Белгород: Погинула једна, рањено 11 особа© Tanjug/Belgorod region governor Vyacheslav Gladkov telegram channel via AP

Једна особа је погинула, док је 11 повређено услед нових гранатирања територије Белгородске области од стране Оружаних снага Украјине, објавио је гувернер те области Вјачеслав Гладков.

У тренутку гранатирања града, мушкарац који је изгубио живот се налазио на паркингу, прецизирао је Гладков и додао да је од задобијених повреда преминуо на лицу места, пре доласка Хитне помоћи.

"Других 11 особа је задобило повреде различитог степена. У градској болници се налази осам особа. У најтежем стању је жена са раном од гелера на грудима. Лекари чине све што је у њиховој моћи да јој спасу живот. Троје страдалих су на лицу места добили сву неопходну медицинску негу и одбили хоспитализацију", прецизирао је Гладков.

Службе за ванредне ситуације су ла терену, поручио је Гладков. У Белгородској области активиран је систем ПВО, додао је Гладков.

Неколико дана уочи председничких избора у Русији, који су почели 15. марта а трају до данас, Украјина је појачала нападе на циљеве на руској територији, а, како су руске власти и упозоравале, напади се се наставили и за време избора.

У Белгороду је овог јутра у ракетном нападу са украјинске територије погинула девојка од 16 година, објавио је гувернер Белгородске обалсти на Телеграму

Граната је погодила приватну стамбену зграду у којој се налазила девојка, навео је Гладков и изразио искрено саучешће породици. "Са вама тугује цела Белгородска област, цела наша земља", написао је.

image