Русија

Нова возила руске војске: Шојгу лично провозао једно (ВИДЕО)

Више од 30 перспективних модела наоружања и војне технике представљено је руском министру одбране у војном парку Патриот
Нова возила руске војске: Шојгу лично провозао једно (ВИДЕО)Getty © Russian Defense Ministry / Handout/Anadolu

Направљена су нова лака оклопна возила за специјалне јединице Оружаних снага Русије. Министар одбране Сергеј Шојгу је једно лично провозао.

Више од 30 перспективних модела наоружања и војне технике представљено је руском министру одбране у војном парку Патриот недалеко од Москве, саопштило је руско Министарство одбране.

"Током посете, министар одбране Руске Федерације лично је тестирао специјално возило и проверио његове возне карактеристике. Лака и заштићена специјална возила ове линије намењена су за превоз људства и реализацију борбених задатака специјалних јединица уз помоћ малокалибарског оружја", саопштило је министарство.

Додаје се да тоо укључује вишенаменска роботска возила дизајнирана за транспорт залиха, евакуацију и коришћење као платформе за монтажу различите радне опреме и наоружања, линију роботских мултифункционалних платформи постављених на шасију са точковима и на гусеницама.

Шојгу је поставио задатак програмерима да усмере своје напоре на брзо усавршавање, оптимизацију и пуштање у серијску производњу медицинског роботизованог комплекса, који је изузетно потребан у зони СВО.

Осим тога, руски министарт је дао инструкције да се вишенаменски роботски комплекс за ватрену подршку, заштиту објеката и евакуацију рањеника са прве линије фронта опреми додатном митраљеском ватреном моћи, што ће омогућити да се користи у јуришним операцијама.

image