Русија

Руска војска добила прву туру Су-35 за 2024. годину

Први заменик генералног директора "Ростеха" Владимир Артјаков је, коментаришући трансфер авиона, истакао да произвођачи летелица пред собом имају задатак да осигурају "константан темпо производње и испоруке" нових авиона у складу са захтевима руског Министарства одбране
Руска војска добила прву туру Су-35 за 2024. годинуwww.globallookpress.com © MOD Russia

Ваздухопловна фабрика "Комсомољск" на Амуру испоручила је Оружаним снагама Руске Федерације прву туру вишенаменских борбених авиона Су-35С за 2024. годину, преноси компанија "Ростех".

Из компаније поручују и да су летелице прошле читав низ тестова на копну и у ваздуху, у различитим режимима рада, као и да су од аеродрома у близини фабрике прелетели до базе где ће бити распоређени.

Први заменик генералног директора "Ростеха", Владимир Артјаков, коментаришући трансфер авиона, истакао је да произвођачи летелица пред собом имају задатак да осигурају "константан темпо производње и испоруке" нових авиона у складу са захтевима руског Министарства одбране.

Такође, према његовим речима, конструктори и специјалисти за ваздухоплове укључени су у процес одржавања и враћања оперативних способности борбених авиона.

"Авиони који су испоручени војсци се истичу по одличним летним и маневарским способностима. Су-35С су опремљени најсавременијом опремом, укључујући системе за размену података и нишањење великог домета. Савремени системи омогућавају успостављање комуникације и пренос података великом брзином између авиона и станица за контролу лета на копну, као и других авиона", преноси "Ростех" позивајући се на речи Артјакова.

Подсећања ради Су-35С је руски вишенаменски борбени авион са великим маневарским способностима, четврте, односно 4++ или 4,5 генерације, опремљен млазницама за управљање вектором силе потиска. Направљен је као вид дубоке модернизације Су-27, са циљем повећања његових борбених способности у борби против ваздушних, копнених и поморских циљева.

Због одличних резултата које је постигао у зони СВО, овај авион изазвао је панику у појединим западним медијима, па је тако "Нешнл интерест" Су-35С описао као "истински брз, опасан и један од најнапреднијих авиона 4++ генерације, који поседује доста елемената пете генерације".

image
VV inauguration
banner