Русија

Путин са лидером Крима: Све диверзантске групе од 2014. су похапшене, држимо све под контролом

Председник Русије одржао је путем видео линка састанак са Сергејом Аксјоновим и подсетио га на важност повећања прихода грађана, напоменувши да је то задатак целе земље, свих региона и да је то нешто чему треба посветити посебну пажњу
Путин са лидером Крима: Све диверзантске групе од 2014. су похапшене, држимо све под контролом© Tanjug/Gavriil Grigorov, Sputnik, Kremlin Pool Photo

Руски председник Владимир Путин одржао је путем видео линка састанак са лидером Крима Сергејом Аксјоновим и замолио га да процени ситуацију у региону, уз напомену да је из досадашњих састанака видео да је ситуација стабилна и да економија расте.

"Из материјала које сам добио видео сам да је ситуација стабилна, да се добро развија, да привреда расте, а да је грађевинарство један од покретача те економије", казао је Путин.

Председник Русије је подсетио Аксјонова на важност повећања прихода грађана, напоменувши да је то задатак целе земље, свих региона и да је то нешто чему треба посветити посебну пажњу.

Руски председник је изразио уверење да ће становници Крима подржати реизбор Сергеја Аксјонова на предстојећим изборима за лидера у септембру.

Аксјонов је рекао да је и даље спреман да изврши задатке које је поставио председник.

"Колеге ме питају о наставку рада и каријере, ја кажем: 'Ја сам председников војник. Како каже Владимир Владимирович, где год да ме пошаље, ја ћу ићи тамо да извршим постављене задатке", навео је лидер Крима.

Аксјонов је известио руског председника да су приведене све диверзантске групе које су идентификоване на полуострву од 2014. године.

"Држимо све под контролом, без изузетка. Имамо веома јаку јединицу за спровођење закона. Пре свега, радимо на спречавању криминала. Радимо као један тим", поручио је Аксјонов.

image
VV inauguration
banner