Русија

Руски артиљерци уништили америчку хаубицу која је гађала цивиле у Белгороду

Украјинска војска редовно напада цивиле, али руске трупе редовно уништавају непријатељске топове
Руски артиљерци уништили америчку хаубицу која је гађала цивиле у БелгородуGetty © Mykhaylo Palinchak/SOPA Images/LightRocket

Руски артиљерци успели су да униште хаубицу М777 америчке производње, која је гађала цивиле у Белгороду, потврдио је руски војник из групе која покрива границу са кодним именом Марио.

Марио је на фронту скоро две године. Према његовим речима хаубица М777 је главни најважнији од свих до сада уништених циљева.

"Њоме су гађали цивиле", објаснио је артиљерац и додао да су он и његови другови добили координате, дошли на позицију са које нападају, нациљали и почели напад на мету.

Према речима руског артиљерца, цев уништене хаубице била је уперена ка Белгороду. "Украјинска војска редовно напада цивиле, али руске трупе активно учествују у противбатеријском рату и уништавању непријатељских топова", нагласио је он.

Украјина константно гранатира и напада дроновима Белгородску област. У ноћи 20. априла у селу Пороз су украјински дронови усмртили две особе, а јуче је у селу Нова Таволжанка погинула трудница након украјинског гранатирања.

На читавој територији Белгородске области је на снази висок ниво терористичке претње, а дужина границе региона са Украјином је 350 километара.

image