Председник Сирије: Сви знају да ће Русија победити, исправиће ток историје

Сиријски председник Башар ел Асад је изјавио да Русија тренутно "исправља оно што су други урадили"

Сиријски председник Башар ел Асад је у интервјуу за Први канал изразио уверење да ће Русија победити у исходу сукоба у Украјини и да ће поново ујединити братске народе.

"Сви знају да су Руси, Белоруси и Украјинци блиски по историји, језику и култури и да су углавном Руси ти који живе на истоку Украјине, али украјински нацисти имају конкретан циљ", рекао је сиријски лидер.

Он је сигуран да ће се сукоб завршити победом Русије и да ће поново ујединити братске народе.

Асад је нагласио да Русија тренутно "исправља оно што су други урадили".

Према његовим речима, руска специјална операција у Украјини ће исправити ток историје – "неће га заменити нити написати изнова, већ ће га исправити".

"Русија се, као моћна сила, опире мешању Запада у унутрашње ствари других земаља, за мене је свеједно где се Русија бори против глобалног терора, у Сирији или у Украјини – постоји само један непријатељ, а она то ради, јер је и сама патила", објаснио је свој став сиријски председник. 

"САД профитирају од сваког сукоба"

Сиријски председник је рекао да Сједињене Америчке Државе "профитирају од сваког сукоба, а онда се удаљавају и посматрају".

Како је нагласио сиријски лидер САД "претварају сваки сукоб у опасну хроничну болест", пренеле су РИА Новости.

"Америка профитира од било каквог сукоба, а затим се повлачи и посматра растући хаос, чекајући тренутак када може задати одлучујући ударац", рекао је Асад одговарајући на питање о тренутној ескалацији палестинско-израелског сукоба.