Русија

Објављен снимак заплењеног немачког тенка: Како изгледа унутрашњост спаљеног "леопарда" (ВИДЕО)

Из Министарства одбране Русије наводе да ће специјалисти у ремонтном заводу заменити гусенице и део електронике тенка у кратком временском периоду, након чега ће бити одлучена о даљем транспорту возила

Министарство одбране Руске Федерације објавило је снимак заплењеног тенка "леопард 2", који је из зоне СВО транспортован на територију Русије. Како се наводи у опису снимка, возило немачке производње заплењено је на Авдејевском правцу, а до ремонтног завода у оквиру групе "Центар" Оружаних снага РФ пребациле су га јединице за извлачење и поправку.

Извлачење возила се одвијало у две фазе. Прво су инжињеријске јединице извршиле извиђање подручја око тенка како би се обезбедила сигурност људства и опреме за извлачење, а затим је покренут процес евакуације оклопњака.

Из руског МО наводе да ће специјалисти у ремонтном заводу заменити гусенице и део електронике тенка у кратком временском периоду, након чега ће бити одлучена о даљем транспорту возила.

Како се може видети на објављеном снимку, у питању је "леопард 2А6" – најсавременија варијанта којом располаже украјинска војска, а будући да је заплењен на Авдејевском правцу, претпоставља се да се до скоро налазио у оперативној употреби 47. механизоване бригаде.

Заплењени "леопард" опремљен је додатним решеткастим оклопом за заштиту од кумулативних пројектила. Већ на први поглед се може приметити да су оштећење претрпеле гусенице, нишанско-осматрачке справе, цев топа, као и сам решеткасти оклоп.

Такође, на основу кадрова на којима се види унутрашњост немачког возила да се приметити да је приликом сусрета са руском војском тешко оштећен и ентеријер тенка, на шта указују дословно спржене и отопљене компоненте оптоелектронског блока, топа и механизма за пуњење.

Бољом анализом тенка, специјалисти руске војске утврдиће његове предности и недостатке, што ће трупама на терену послужити у случају да се у будућности поново сусретну са немачким "мачкама".

image
VV inauguration
banner