Русија

Антонов: Нуклеарне вежбе су одговор на изјаве Запада

Сједињене Државе и њихови савезници испоручују Украјини све више смртоносног оружја које украјинске снаге могу да користе за нападе на руску територију, каже амбасадор Русије у САД
Антонов: Нуклеарне вежбе су одговор на изјаве ЗападаGetty © Mark Wilson / Staff

Предстојеће руске вежбе нуклеарног наоружања су изнуђен одговор на западну реторику, изјавио је руски амбасадор у Вашингтону Анатолиј Антонов.

"Ово је изнуђена мера као одговор на арогантну и агресивну политику Колективног запада, која ствара неприхватљиве безбедносне претње за Русију и њене грађане", објаснио је амбасадор, преносе "РИА Новости".

Он је додао да Сједињене Америчке Државе и њихови савезници испоручују Украјини све више смртоносног оружја које украјинске снаге могу да користе за нападе на руску територију.

Подсетимо, Генералштаб Оружаних снага Русије почео је припреме за вежбе употребе нестратешког нуклеарног наоружања, саопштило је јуче Министарство одбране Русије.

Маневри ће бити одржани у блиској будућности уз учешће авијације и флоте.

Вежбе се организују по наредби председника Русије Владимира Путина, а портпарол Кремља Дмитриј Песков јуче је појаснио да је то одговор Москве на поруке које стижу из Француске, Велике Британије и САД о томе да се не искључује слање трупа у Украјину.

image