Русија

Украјинци ударили на Доњецк: Три особе погинуле, осам повређено у нападу на ресторан

Једна од америчких ракета ХИМАРС погодила је сам ресторан, а друга је оштетила кров недовршене зграде у близини, рекао је лидер ДНР Денис Пушилин
Украјинци ударили на Доњецк: Три особе погинуле, осам повређено у нападу на ресторан© Maksim Konstantinov/Global Look Press

У удару Оружаних снага Украјине на ресторан у Доњецку, погинула су три цивила, а осам је повређено, међу којима је и дете, навео је лидер ДНР Денис Пушилин.

"У нападу на ресторан "Парадиз" у Кировском округу, у Доњецку, убијена су три цивила: жена (радница ресторана) и два мушкарца (посетиоци). Тренутно имамо осам повређених: девојчицу рођену 2012, мушкарце рођене 1979, 1984, 2003, 2005. и жене рођене 1986, 1988, 1980 године", написао је Пушилин на Телеграму.

Према његовим речима, једна од америчких ракета ХИМАРС је погодила сам ресторан, а друга је оштетила кров недовршене зграде у близини.

Како је саопштило представништво ДНР, у протекла 24 часа Оружане снаге Украјине су 14 пута гађале територију републике, испаливши 39 јединица различите муниције.

Оштећено је 17 стамбених објеката, а украјинске оружане снаге свакодневно покушавају да нападну циљеве у руским регионима.

Руске снаге противваздушне одбране редовно обарају непријатељске беспилотне летелице и ракете.

image