Русија

Руси оборили украјинске дронове и две ракете: Спречен напад код Белгорода, Москве и Брјанска

Системи ПВО Оружаних снага Русије оборили су пет непријатељских дронова, али су се у Курској области три куће запалиле, након што је украјински дрон испустио експлозивне направе
Руси оборили украјинске дронове и две ракете: Спречен напад код Белгорода, Москве и БрјанскаGetty © Danylo Antoniuk/Anadolu

Непријатељ је протекле ноћи покушао да изведе низ терористичких напада на територији Руске Федерације, али су руске снаге то спречиле, оборивши дронове и ракете кијевског режима, саопштило је руско Министарство одбране.

Руски ПВО системи уништили су две гранате вишецевног ракетног система "Олга" изнад Белгородске области, саопштило је руско Министарство одбране.

Покушај Кијева да изврши терористички напад је спречен око 9.30, прецизирали су у руском Министарству.

Елиминисане су и три беспилотне летелице изнад Брјанске, једна изнад Московске и једна изнад Белгородске области.

Притом, како јавља гувернер Курске области Роман Старовојт, непријатељ је током ноћи дроновима напао Тјоткино.

"Три куће су се запалиле, након што је дрон испустио експлозивне направе. Нико од укућана није повређен. Пожаре су угасиле ватрогасне екипе и добровољна ватрогасна јединица", навео је гувернер Старовојт.

Украјинске трупе, у недостатку реалног успеха на фронту, редовно гранатирају централне и пограничне регионе Русије, нападају дроновима и спроводе саботаже, међутим Оружане снаге Русије сузбијају њихове акције.

image