Русија

Руска војска погодила положаје Оружаних снага Украјине код Харкова

Експлозија се чула у граду Чугујев, кроз који се снабдевају украјинске трупе које иду на ротацију ка Липцима, Волчанску и правцу Изјумско-Купјанское
Руска војска погодила положаје  Оружаних снага Украјине код Харковаwww.globallookpress.com © Vyacheslav Madiyevskyy/Keystone Press Agency

У Харковској области руска војска погодила је технику и људство Оружаних снага Украјине, открио је за "РИА Новости" координатор незваничних снага које подржавају Русију у граду Николајеву Сергеј Лебедев.

"У 22:40 дошло је до експлозије у граду Чугујев. Према првим информацијама, на лицу места дошло је више возила хитне помоћи и четири ватрогасне јединице. Погођена је привремена тачка размештања Оружаних снага Украјине", казао је Лебедев.

Како је појаснио, Чугујев је град кроз који се снабдевају украјинске трупе које иду на ротацију ка Липцима, Волчанску и правцу Изјумско-Купјанское, као и попуњавање разбијених украјинских јединица.

Осим тога, Лебедев је додао да су се увече 11. маја чуле експлозије у предграђу Харкова, у северном правцу, између насеља Циркуни и Руска Лозоваја.

"Експлозија је била веома снажна, јасно се чула чак и у центру града", прецизирао је.

Према његовим речима, у том правцу се налази велика пустош и неколико шума, а пролаз је тамо већ неколико месеци затворен за цивиле.

Министарство одбране Русије је претходно саопштило да је руска војска ослободила насеља Борисовка, Огурцово, Плетеневка, Пилнаја и Стрелечја у Харковској области.

Осим тога, група трупа "Север" је уништила људство и технику четири украјинске бригаде и одреда граничара у областима Волчанск , Весјољ, Глубокоје, Нескучни и Красни.

image