Симоњан о нападу на словачког премијера: Рањен је онај који је подржао СВО и Путина

Главна уредница медијске групе "Русија севодња" и телевизијског канала РТ реаговала је на рањавање премијера Словачке Роберта Фица

Премијер Словачке је рањен, онај који је рекао да је Специјална војна операција настала као резултат дивљања украјинских неонациста, навела је главна уредница медијске групе "Русија севодња" и телевизијског канала РТ Маргарита Симоњан, коментаришући пуцњаву у којој је рањен премијер Словачке Роберт Фицо.

"Рањен је онај који је рекао да је СВО настала као резултат дивљања украјинских неонациста и да руски председник Владимир Путин није имао другог избора. Ето како они раде", написала је Симоњан на Телеграму.

Словачки премијер Роберт Фицо рањен је у пуцњави после седнице владе у граду Хандлова, на око 150 километара североистично од Братиславе, преносе словачки медији.

Премијер је превезен у болницу, а нападач је ухапшен.

Локални медији, преносе да је непознати нападач почео да пуца из гомиле у тренутку када је Фицо, после састанка, изашао да се поздрави са окупљеним грађанима. Очевици кажу да су се чула три или четири пуцња.