Русија

Украјинска војска од цивилних грађевина прави утврђења око Харкова

Командант једног од батаљона руске војске на овом правцу изјавио је да се приватне куће углавном користе као ватрени положаји
Украјинска војска од цивилних грађевина прави утврђења око ХарковаGetty © Vlada Liberova/Libkos

Оружане снаге Украјине користе административне зграде, школе и приватне куће како би изградиле одбрамбена утврђења у насељима око Харкова, у настојању да спрече руске трупе да дођу до града, изјавио је командант једног од батаљона у оквиру оперативно-тактичке групе "Север", са позивним знаком "Балашов", преносе "РИА Новости".

"Непријатељске инжињеријске (одбрамбене) структуре су веома брзо и озбиљно опремљене и утврђене, а јасно је да нису изграђене ручно већ уз помоћ инжињеријске опреме. Простор око менталне болнице, школе, вртића и дела приватних кућа, све је утврђено", рекао је "Балашов".

Он је истакао и да се приватне куће користе као ватрени положаји, са којих непријатељ дејствује личним пешадијским наоружањем.

"Подруми и комуникациони пролази су ископани испод одређених кућа, како непријатељ не би морао да излази на отворено где може бити погођен, односно да би могао да се креће у тајности", закључује командант.

image