Русија

Председник Државне думе: ЕУ гаси руске медије јер суштински не подноси слободу говора

Европски званичници немају довољно аргумената да убеде сопствене грађане да су у праву, па зато забрањују свако алтернативно гледиште, навео је Вјачеслав Володин
Председник Државне думе: ЕУ гаси руске медије јер суштински не подноси слободу говораwww.globallookpress.com © Viktor Chernov/Russian Look

Европска унија не толерише слободу говора, а политика двоструких стандарда постала је саставни део европских структура, навео је председник Државне думе Вјачеслав Володин, коментаришући одлуку ЕУ да забрани рад руске агенције РИА Новости и листова "Известија" и "Росискаја газета" у Европи.

Европски званичници, према речима Володина, уводе цензуру само како би слагали своје грађане и остали на власти.

Немају аргумената да убеде сопствене грађане да су у праву, па зато, чим се пројаве први проблеми, забрањују свако алтернативно гледиште, уништавају слободу говора и крше право на слободно ширење информација, написао је Володин на Телеграму.

Одлука о забрани емитовања није ништа друго до жеља да се становницима европских земаља блокира приступ објективним и поузданим информацијама, нагласио је председник Државне думе.

Захвалио је руским медијима на раду и поручио: "Да европске бирократе не осећају делотворност вашег рада, не би стварале препреке и ограничавале ваше активности".

Како је раније званична представница руског Министарства спољних послова Марија Захарова рекла за РТ Балкан, истина ће пронаћи свој пут захваљујући напорима руских новинара и медија, а Запад показује јаке симптоме неповратног губљења демократских вредности.

image