Русија

Руско Министарство одбране потврдило: Ослобођено село Старица у Харковској области

Руска војска наставља да напредује у области Харкова, а украјинска војска је у том делу фронта у протекла 24 сата изгубила око 150 војника, тенк, два оклопна возила, борбено возило "град", артиљеријски систем "краб" и "Богдана", самоходну хаубицу "гвоздика" и једно складиште муниције
Руско Министарство одбране потврдило: Ослобођено село Старица у Харковској областиGetty © Libkos

Руска војска је ослободила село Старица у Харковксој области и наставља да напредује у дубину непријатељске одбране, саопштило је Министарство одбране Русије.

Три села – Избитскоје, Старица и Бугроватка – чине важну линију одбране Оружаних снага Украјине. Ако руске трупе успеју да их ослободе, то ће изоловати Волчанск, а украјинским јединицама у граду ће дани бити одбројани.

Поред тога, руска војска је поразила људство и технику украјинске војске код села Ветеринарноје и Миропоље у Харковској области као и код Локње у Сумској области, наводи се у саопштењу руског Министарства.

Борци су у протекла 24 часа одбили четири контранапада украјинске војске код места Липци, Тихиј и Волчанск, поручују из Министарства.

Украјинска војска је у овом делу фронта изгубила око 150 војника, тенк, два борбена оклопна возила и два аутомобила, борбено возило "град", артиљеријски систем пољске производње "краб" и украјинске "Богдана", као и самоходну хаубицу "гвоздика", али и једно складиште муниције, наводи се у саопштењу.

image