Русија

Симоњан: Атентат на Фица je одвратан и предвидљив – сви знамо како Запад функционише

Покушаће да убеде јавност да је постојао само један нападач, као што се већ дешавало на Западу у историји великих атентата, оценила је главна уредница медијске групе "Русија севодња" и телевизијског канала РТ
Симоњан: Атентат на Фица je одвратан и предвидљив – сви знамо како Запад функционише© Kатерина Чеснокова / РИА Новости

Атентат на словачког премијера Роберта Фица је одвратан али предвидљив, ако се сетите како поступа Запад, изјавила је главна уредница медијске групе "Русија севодња" и телевизијског канала РТ Маргарита Симоњан.

"Предвидљиво, уз то запањујуће и одвратно, али предвидљиво ако познајете историју 20. века и начин како Запад функционише. То је покушај и скоро убиство Фица, оног који је рекао да је дивљачки нацизам у Украјини довео до СВО и да Владимир Путин није имао другог избора", казала је Симоњан у емисији "Вече са Владимиром Соловјовом" на каналу Русија 1. 

Како додаје, чини се да ништа не угрожава његово здравље, међутим, ипак није тако, јер је Фицо толико тога прошао, толике операције, вештачку кому и више неће бити здрав.

"Дај Боже да поново влада земљом. То је акт застрашивања и у суштини терористички напад. Покушали су да га убију како би застрашили друге, да би други били обесхрабрени", оценила је она.

Према њеним речима, покушаће да убеде јавност да је постојао само један нападач, као што се већ дешавало на Западу у историји великих атентата.

"Наравно, сада ће нам рећи да је то био само луди усамљеник који је то учинио, као што нам говоре у свим таквим случајевима. Хајде да се ​​подсетимо ко је убио Кенедија? Сви знају да је Кенедија убио Ли Харви Освалд, а и сви знају да у ствари није, или барем није био једини. И како згодно испада да је Кенедијев атентатор убијен два дана након атентата, док је атентатор после тога преминуо у затвору", подсећа Симоњан.

Она је подсетила и на убиство шведског премијера Олофа Палмеа 1986. године, који је убијен усред дана враћајући се са супругом, или са концерта или са филма.

"Палме је увек говорио: 'Верујем свом народу.' Верујте али проверавајте. Није требало да верује свом народу. Зато што је убијен три дана пре посете Москви. Желео је да успостави везе са Русијом и покушао је да се спријатељи са СССР-ом", указала је она.

image