Русија

У Маријупољу обележена годишњица ослобођења града

Већ две године, захваљујући нашим војницима, становници Маријупоља могу мирно да живе у свом родном граду, наводе из Младе гарде
У Маријупољу обележена годишњица ослобођења градаwww.globallookpress.com © Павел Кашаев

Активисти Младе гарде, омладинска организација партије Јединствена Русија, развили су Заставу победе у Маријупољу на годишњицу ослобођења овог града од украјинских снага, наводи се у саопштењу објављеном на Телеграм каналу омладинске организације.

"Млада гарда Јединствене Русије је на годишњицу ослобођења Маријупоља, заједно са локалним становништвом, развила заставу победе у граду", пише у саопштењу.

Активисти су честитали ветеранима и одали почаст становницима града који су погинули и нестали током Великог отаџбинског рата.

"Од првих дана Специјалне војне операције, наши волонтери су били у Маријупољу. Видели смо све злочине које су украјински нацисти починили над овим градом и његовим становницима. Већ две године, захваљујући нашим војницима, становници Маријупоља могу мирно да живе у свом родном граду: носе Георгијевске ленте и говоре свој матерњи језик - руски. Данас смо грађанима града честитали овај значајан датум", наводе из Младе гарде.

image